Farmland

Shop

Et træ til enhver have, for træer er seje!

 

et træ til enhver have, selv på altanen
Selvfølgelig kan du ikke sætte ethvert træ på en altan, selvom du bestemt kan opnå succes med et minitræ frugttræ på en altan. Der er trods alt et træ til hver have, uanset hvor lille den er. Her er nogle tips, hvis du har en lille have, men stadig gerne vil have et smukt træ.

Men hvis det er op til mig, bør enhver have, uanset hvor stor eller lille, have et træ. Fordi træer er seje, bogstaveligt og billedligt talt.

tulipantræ

Især fordi træer er levende. Som følge heraf forbruger de fugt, hvilket giver en kølende effekt. Det er en åben dør at nævne, at de også giver en skøn skygge om sommeren, hvis de placeres rigtigt.

Og hvor er alle de blomstrende planter smukke, det er virkelig det træ, der giver kroppen krop til haven. Og ikke kun krop, men også højdeelementet i haven.

Der er et træ til (næsten) hver have!
Der er bestemt undtagelser, men selv på det frimærke fra en have kan man ofte pænt sætte et træ. Selvfølgelig skal man ikke have lyst til at placere en moseeg her, men der er så mange typer træer.

Flere Acer er lavtvoksende, men man kan også beskære et tulipantræ (Liriodendron tulipifera) fra en tidlig alder som søjle. En yderligere fordel ved dette er, at du faktisk kan se blomsterne, hvis du dyrker det som en søjle.

Har du lidt mere plads og vil du have et smukt slående træ, så overvej en guldregn

Gyldent regn

(Laburnum x watereri ‘Vossii’). Du vil blive rigt belønnet med blomsterpragt. Selvom dette træ allerede er ved at blive en smule højere, vil dette være begrænset til 5-6 meter. Vær forsigtig med beskæring, ligesom med Wisteria er omhyggelig beskæring nødvendig for en god blomstring.

Og selvom løvtræer taber deres blade om vinteren, som man skal rydde op bagefter (hvilket er en leg hermed), så er den glæde, man oplever ved et træ, rigtig mange gange større end den tid, det tager. Jeg rydder i øvrigt ingen blade overhovedet.

Selvom jeg er velsignet med mere end 20 voksne eksemplarer i min egen have… blæser jeg kun stierne rene nu og da, og sørger for, at der ikke er blade på min græsplæne. Resten kan blot blive i haven for igen at forsvinde ned i jorden som kompost.

Et træ er ren natur
Et træ er ren natur. Hvor andre sveder ud af haven om sommeren, blandt andet på grund af kunstgræsset og haven bygget af sten, kan jeg godt lide at blive i min grønne oase, hvor jeg tænker…. fedt nok!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *