Fadøllen

| 0 comments

Fadølsanlægget er en relativ ny ting indenfor øl verden. Når der bliver sagt relativt ny ting, er det fordi øllen faktisk har været opfundet i flere tusinde år, og med dette taget i betragtning er det jo en ny opfindelse.

Øllen fra et fadølsanlæg kommer fra en såkaldt fustage, som minder rigtig meget om en tønde. En typisk fustage indeholder mellem 25 og 30 liter væske som er trykket godt sammen indenfor aluminiumsmaterialet som fustager er lavet af. Fustagen blev faktisk opfundet før selve fadølsanlægget, og blev brugt som tønde i stedet for det typiske træ materiale som tønder ofte er lavet af. Tønden er lige siden starten af vores tid blevet brugt til at opbevare væske som blandt andet øl, vin og rom. Mens man stadig opbevarer mange vin- og romblandinger i tønder, er man gået meget væk fra dette med øl, da det egentlig ikke har nogen effekt på øllens smag, ligesom det har med både vin og rom.

Hvad gør en fadøl så lækker?

Rigtig mange mennesker, foretrækker en fadøl over f.eks. øl på dåse eller flaske. Mange tror at den eneste grund til at fadøllen foretrækkes i langt de fleste tilfælde, er fordi at den ser lækker ud og er anderledes end hvad man normalt drikker. Men der er faktisk en rigtig god grund til at øllen for mange smager bedre, når den kommer fra en fustage.

Når en øl kommer fra et fadølsanlæg er øllen for det første mere frisk, men der bliver også indsat mere kuldioxid i øllen, hvilket betyder at øllen bliver mere rund i smagen, og dette fremhæver smagsstofferne i den fantastiske væske.

Så næste gang du bestiller en øl i baren eller på diskoteket, bør du genoverveje dit valg hvis du i hvert fald står til at vælge en flaske øl. Det kan ofte godt betale sig at give lidt ekstra, når du skal have dig en øl!

Skriv et svar

Required fields are marked *.